Een eenvoudiger leven: het experiment

Na geïnspireerd te zijn door onze Microgroenten-reis, is Boereland Greens momenteel op een baanbrekende tour met een Tiny House door Groot-Brittannië, Ierland en het vasteland van Europa. We zien onze tour als een experiment over kleine woonruimtes, de lage impact van niet-hernieuwbare hulpbronnen en het vermogen van een gemeenschap om te netwerken en elkaar te ondersteunen.

From Big Machines to Microgreens to Tiny Beams

Volg de reis op Instagram:

@totinybeams

Is het mogelijk dat een gezin van zes klein leeft?

Nadat we ons huis van 1300 m2 en al onze bezittingen in Nederland hadden verkocht, zijn we op pad gegaan met onze bus, Tiny House en vier kinderen.

Wij hebben gekozen voor een Tiny House op wielen (THOW) binnen de wettelijke afmetingen en gewicht om veilig te kunnen slepen over de Europese wegen. Ons vloeroppervlak bedraagt ​​23m2. Dit omvat twee slaaplofts: één die dienst doet als kinderkamer en één als speelkamer. We hebben een volledig uitgeruste keuken met fornuis, oven, koelkast en waterzuiveraar. De badkamer heeft een douche en een composttoilet.

Staat de westerse wereld toe dat mensen klein en off-grid leven?

We onderzoeken of deze levensstijl echt mogelijk is in een westerse setting. We verdiepen ons in onderwerpen als;

  • de huizencrisis
  • de "ratrace" van het bedrijfsleven
  • bureaucratie en administratieve rompslomp rond het kopen van land
  • de minimumvereisten voor bewoonbare constructies
  • de steun of belasting van off-grid leven door de overheid

Zijn er gemeenschappen in Europa die met succes op deze manier leven?

Het doel van onze reis is om een ​​stuk grond te vinden waar we ons Tiny House neer kunnen zetten en anderen kunnen uitnodigen hetzelfde te doen.

Onze droom omvat een gemeenschappelijke permacultuurboerderij, workshops voor het delen van vaardigheden, een buitenavonturen- en overlevingscursus voor kinderen en een toevluchtsoord voor gezinnen om even te ontsnappen aan de "ratrace".

We zijn op zoek naar gezinnen met dezelfde droom die zich bij ons willen aansluiten.